Geschiedenis


De geschiedenis van hét feest in Peest gaat terug naar 1997 en is eigenlijk een uit de hand gelopen verjaardagsfeest van Rieks Meijer, Jan Noord (Park Pipo), Roelof Barels (Chef Lantaarnpaal) en Geert Emmens (Chef pindasaus) waarbij het voornamelijk ging om bier drinken en barbecueën.

 

Een jaar later kwam daar een zwien an't spit bij en werd er ook een activiteit toegevoegd; paalvechten.
In dit jaar zijn de gebroerders Veneklaas-Slots (WC-eend en Centenpoetser) en Daniël Eisen (Bouwlamp Manager) aan de feestcommissie toegevoegd.

In 2001 is Pieter Braam (Stekkerpiloot) toegetreden, Pieter zorgt ervoor dat alles vol spanning verloopt. In 2004 zijn de provinciegrenzen overschreden en heeft Geert Jager zich als enthousiast lid bij de feestcommissie gemeld.


Sinds 2007 maakt ook Albert Jan Timmer (Poepcoureur) deel uit van het zootje ongeregeld en tevens is de feestcommissie in dit jaar omgedoopt tot een officiële stichting.

Ook Peter Schadenberg heeft nog enige jaren in de feestcommissie gezeten.
In 2009 is ons kleurrijke figuur Bram de Jong toegetreden tot de commissie en in 2010 is Jeroen Strijker (Kermisklant) daar ook nog aan toegevoegd.
In 2013 zijn Jos Bezu (Mario de Pizzabakker) en Arjan Mijnders (Roetmop) de feestcommissie komen versterken. De gebroerders Veneklaas-Slots en Daniël Eisen konden het psychisch niet meer bolwerken en zijn uit het bestuur gegaan.

 

In 2016 is Richard Hingstman tot het bestuur toegetreden en hebben

Jos Bezu en Arjan Mijnders de feestcommissie verlaten.

in 2017 is stageloper Yordie Kemp ook nog aan de club toegevoegd.

 

Tegenwoordig zijn de heren ruim een half jaar met de voorbereidingen bezig.

Onder de noemer ´vergadering´ (een hele avond bier drinken, boeren en schijten) waarbij af en toe dingen besproken worden die ook in tien minuten aan de bar geregeld hadden kunnen worden, wordt dan besloten welke activiteiten het feest moeten gaan opvrolijken.


Succesvolle activiteiten van de afgelopen jaren waren onder andere het rotonderijden, fietsreuzenrad, rodeostier, vibratorhangen, paalvechten, zweefmolen, bungeetrampoline en de kop van jut. In 2016 kwam hier de motorschommel bij die meer dan 3,5 miljoen keer bekeken werd op YouTube en in 2017 deden we daar nog een schepje bovenop met de FeestPeest Autoschommel!  In 2018 waren we klaar met al dat geschommel en werd er een heuse auto kabelbaan gebouwd!

Voor de grootste zoeperd van FeestPeest hebben we in het verleden een beker beschikbaar gesteld, maar door het aanscherpen van de drankwet hebben wij besloten deze niet meer uit te reiken.

 

Het feest is in de loop der jaren uitgegroeid tot een in de wijde omtrek bekend feest, waar grote namen hun opwachting hebben gemaakt.
O.a. Arne Jansen, Vanavond niet schat, Bonnie st. Claire, Fragment, Jeroen Hazes, De Dutchboys, Fresh,

De Dikdakkers, Mooi Wark, Vangrail, Jannes, Melrose, Peter Koelewijn, Plork en de Aannemers,

Frans Duijts, Ronnie Ruysdael, Saints 'n Sinners, Just LIke Tina, de Radio NL Drive In Show en 5th Wheel hebben voor een spektakel gezorgd op het Feest Peest Podium!